Calendar

 <<  < Oct. 2019 >   >>
SMTWTFS
12345
6789101112
13141516171819
20
21
22232425
2728293031

Todays birthdays

Celia Cruz (1925)
Davido (1992)
Manfred Mann (1940)
Steve Lukather (1957)


Jiggy Dje tickets

Upcoming

There are currently no upcoming concerts and/or events of Jiggy Dje, at this moment.

artist information

Vincent Patty, beter bekend als Jiggy Djé, is een Nederlandse rapper. Hij wordt ook wel "Keyser Punchline" genoemd, vanwege zijn punchlines (een punchline is een soort clou in de rapmuziek). Hij is tevens lid van de rapformaties DAC en Kohfie Konnect, en is sinds oktober 2006 ook eigenaar van het label "Noah's Ark".

Biografie

Vincent Patty alias Jiggy Djé begon met rappen rond 1997 (J1997). Hij bracht met de groep DAC(De Amersfoorste Coörporatie) twee albums uit (diDACtici 2002, Professioneel Chillen 2005). Eerder werkte Jiggy mee op het album 'Amersfoortstalige Hiphop'. Na de Release van diDACtici werd er met DAC volop opgetreden. Jiggy veroverde bij de Grote Prijs Van Nederland de Publieksprijs. Daar werden tracks gedropt zoals 'Eerste Dag', 'Ken je dat', en 'De Kleren van de Keyser'. Daar slaan onder andere regels uit zijn teksten op, T-Shirts met daarop 'de Kleren van de Keyser', en 'Blauw Bloed' op. Diegenen met Blauw Bloed zijn volgelingen ofwel fans van Jiggy Djé. Projecten zoals Kribbuhshit, en Kohfie Konnect (Jiggy, Tenshun en Terilekst) staan gepland voor de toekomst. Jiggy Djé staat bekend om de vindingrijkheid en originaliteit.

2 december 2006 heeft jiggy zijn solo-album, genaamd Noah's Ark, uitgebracht. Dankzij dit album hebben vele mensen zich tot fan benoemd, en heeft De Keyser zijn eigen recordlabel. Alle tracks, m.u.v. track 13 van Noah's Ark zijn opgenomen in Fonc Studios. De Beats zijn geproduceerd door Terilekst, en op de plaat staan features van Spacekees (Track 12, Refrein Track 5, verscheidene intro's & Skits), Unorthadox (Track 6 & 10), en Terilekst (Track 6).

Jiggy Djé is eigenlijk sinds het begin van zijn carrière een underground-artiest geweest, en heeft zich zodoende ook veel laten gelden op verschillende mixtapes, waaronder de First-Assignment Mixtape van DJ-Law, The Revert Mixtape van DJ Elected, en de Mixtape "Fo The Heads" van DJ Krylon.

Dat rappers niet alleen teksten kunnen spitten bewijst Jiggy Djé samen met DAC met de "track" 'Wat is het doel'. Daarbij heeft hij ook de vocalen op Spacekees & Terilekst's Track 'Ik wil een meisje' voor zich genomen.

Discografie

Album

  • 2009 - Jiggy Djé - Ark de Triomf (Verwacht)
  • 2008 - Kofhie Konnect - Hetiszover (Album)
  • 2006 - Jiggy Djé - Noah's Ark (Album)

Met DAC

  • 2005 - DAC - Professioneel Chillen (Album)
  • 2005 - DAC - Professioneel Spinnen (EP/LP)
  • 2003 - DAC - Springstof (Single)
  • 2002 - DAC - Didactiti (Album)

Overig werk

  • 2008 - Engel - Engelland (album)
Engel ft Diggy Dex ft Def p & Jiggy Dje(reffrein)
  • 2008 - Spacekees - Meer Ruimte (Album)
Spacekees ft Jiggy Dje - Pe Pe Pe Spacekees ft Jiggy Dje & Kleine Jay - Is het dan zo kut
  • 2008 - MC - Goal Soundtrack (Verzamelalbum)
Jiggy Dje ft Mr Probz & Sieger M.G. - Oog op het doel
  • 2008 - VA - Patta Mixtape 2 (Mixtape)
Jiggy Dje ft FS Green - 1
  • 2008 - C'mon - 12 Inches (Vinyl Album)
Jiggy Dje - Jee Jee
  • 2007 - Engel & Daniel - Woonbootproducties 2 (Album)
Engel & Daniel ft Diggy Dex, Ki en Tomster - Alle heads aan dek (Jiggy Dje op refrein)
  • 2007 - Excellent - Ex-Facta (Album)
Excellent ft Kofhie Konnect - Connex-level
  • 2007 - Extince - Toch (Album)
Extince ft Lange Frans, Kempi, Jiggy Dje, Winne en Nina - N.L (Nieuwe Lichting)
  • 2007 - VA - 15 Minuten Mixtape (Mixtape)
Jiggy Dje - Tijd voor de show
  • 2007 - DJ Urbq - Boilling Point Mixtape (Mixtape)
Jiggy Dje ft Spacekees - Dit is wat we doen Jiggy Dje ft Spacekees - Tot morgen vroeg D.A.C - Doorhalen
  • 2006 - Homegrown 2006 (Verzamelalbum)
Jiggy Dje - Blauwbloed
  • 2006 - Excellent - Ex-Calibur (Album)
Excellent ft o.a. Jiggy Dje & Tenshun - The League of Extraordinary MC's
  • 2005 - Grootmeester Jan - Collaboratorium (Album)
Grootmeester Jan ft Diggy Dex, Jiggy Dje en Nuclair Family - Grenzeloos
  • 2005 - Spacekees & Terilekst - Ik wil een meisje (Single)
Spacekees & Terilekst ft Jiggy Dje - Ik wil een meisje Spacekees & Terilekst ft Jiggy Dje & Unorthadox - Niemand Jiggy Dje ft Spacekees - We doen Ut
  • 2005 - DJ Savage - Bon-A-Part 1 (Mixtape)
Jiggy Dje ft Frankie - Keizer Punchlijn Exclusive
  • 2005 - DJ Law - The First Assigment (Mixtape)
Kofhie Konnect (Jiggy Dje) - Freestyle Part 1
  • 2005 - Patta Mixtape (Verzamelalbum)
Jiggy Dje ft Spacekees - Schoenmaten
  • 2005 - VA - We Hebben Maar Een Paar Minuten Tijd (Verzamelalbum)
Jiggy Dje - Hetzelfde liedje
  • 2005 - VA - Homegrown 2005 (Verzamelalbum)
Jiggy Dje - Kleren van de Keyser
  • 2005 - VA - 555 Mixtape (Unreleased)
Jiggy Dje - Untitled
  • 2005 - Jiggy voor Nalden.net (Online)
Jiggy Dje - Nalden.net Exclusive
  • 2005 - Spacekees - De Raw Tapes Collection VOORMIJNGOEDVRIENDEN (Album)
Spacekees ft Jiggy Dje - Hobbelbobbel Spacekees ft Jiggy Dje - Oh heer lijd me Spacekees ft Jiggy Dje & Hux-B - Regiment Genietroepen
  • 2005 - Spacekees - (Auto)Biografie (Album)
Spacekees ft Jiggy Dje - Schijnheilig
  • 2005 - Made in da shade - Scarfaced (Verzamelalbum)
Kofhie Konnect (Jiggy Dje & Tenshun) ft Terilekst - Littekens
  • 2003 - Castro - Shockgolf
Castro ft Jiggy Dje - Rappers hier
  • 2003 - DJ Krylon - Fo The Heads Up Part 6 (Mixtape)
Jiggy Dje - Bekvechtgedrag
  • 2004 - Jiggy voor NLHiphop.net (Online)
Jiggy Dje - Gooi je hand op
  • 2003 - ML75 MC Contest (Onine)
Jiggy Dje met GMC, Presto, MBenz, Terilekst, Nitrobass en Tim - Majour League 75
  • 2003 - Spacekees - Keeskabaret (Album)
Spackees ft 3e kamer, Jiggy Dje & Grootmeester Jan - Interlokaal Spackees ft Jiggy Dje - Gek doen Spackees ft Jiggy Dje - Keeskabaret skit #1
  • 2003 - BSE - Het Virus Verspreidt (Album)
Engel ft Jiggy Dje - Voor jou
  • 2002 - BSE - BSE is nu verkrijgbaar (Album)
Engel ft Jiggy Dje - Represent
  • 2002 - DJ Elected - Sounds of Revert (Mixtape)
Jiggy Dje - Relax
  • Onbekend - Losse tracks
Jiggy Dje - Vertiefde van het liefde Jiggy Dje - Geboortedag